Doelgroep/aanmelding

Jonge mantelzorgers en aanmelden
Een jonge mantelzorger is een kind onder de 18 jaar dat een zieke ouder, broer of zus heeft. Denk aan : Psychiatrie, verslaving, verstandelijk beperkingen en/of lichamelijk ziek. Ook kinderen die getuige zijn geweest van huiselijk geweld en kindermishandeling behoren tot onze doelgroep van tante Joy.

Logeren

Wij bieden aan de jonge mantelzorger < 18 jaar logeer weekenden ter ontspanning, aanleren van vaardigheden en talentontwikkeling. Een logeerweekend is van vrijdag 17.00u tot en met zondag 16.00u. Het is ook mogelijk om voor een fundag te komen als slapen nog niet gewenst is.  Dit kan op zaterdag of zondag. Wij staan open voor vele mogelijkheden om zowel ouder als kind gerust te stellen. De logeer weekenden vinden plaats op een vakantie park te Hellevoetsluis. De kinderen worden per weekend ingedeeld naar leeftijd. Wanneer de leeftijdsgroep van een kind aan de beurt is voor het logeer weekend, dan nemen wij contact op met de ouder. Het kan voorkomen dat het kind meerdere keren kan komen logeren. hierdoor wordt er een band opgebouwd met de Tantes (vrijwilligers) en de kinderen (lotgenoten) onderling.

Aanmelden

Via het contact formulier of middels een mail naar info@tantejoy.nl kan een kind aangemeld worden. Vermeld: Naam, geboorte datum en woonplaats. Korte beschrijving van de thuissituatie. Contact gegevens van de aanmelder en/of ouder.   Vervolgens nemen wij contact op met de ouder voor een kennismakingsgesprek. Wij vertellen wat er van ons en onze vrijwilligers verwacht kan worden. We nemen een vragenlijst met de ouder door. Tevens geven wij een lijst met benodigdheden zodat de ouder precies weet wat er ingepakt dient te worden. We attenderen op onze gedragscode vrijwilligers op onze site.

Bijdrage

Wij vragen aan de ouder een eigen bijdrage €65,- per weekend. Dat is € 1,35 per uur. Echter wij realiseren ons dat er ouders zijn die deze bijdrage niet kunnen doen. In dat geval zijn wij bereidt om tot een overeenstemming te komen wat het eigen bijdrage wel kan zijn. Durf te vragen naar mogelijkheden.

Volg ons op Facebook vrienden van tante Joy om op de hoogte te blijven van de georganiseerde logeer weekenden.