Geschiedenis

Al jaren liep Sandra J Stakel met het idee rond een logeerhuis te starten voor jonge mantelzorgers. In haar werk als psychiatrisch verpleegkundige kwam zij ouders tegen die vragen hadden over het ouderschap, behoefte hadden aan ondersteuning en tijd voor zichzelf. De kinderen van deze ouders kregen van haar de aandacht die zij verdienen. Zij konden bij haar terecht met hun vragen (‘Wat mankeert mijn ouder precies?’, “Wordt mijn vader of moeder nog beter?’ en ‘Krijg ik later ook deze klachten?’) en zorgen. Ze ontwikkelde een innovatief programma over ouder(s)ondersteuning wat door haar werkgever beloond werd met een (geld)prijs. Maar het logeerhuis bleef in gedachten altijd aanwezig.

In 2012 ontmoette psychiatrisch verpleegkundige/ kindercoach Sandra J Stakel, Jolanda Groen- Raatgever die fundagen organiseerde voor jonge mantelzorgers. En zo werd team tante Joy geboren. De professionals vullen elkaar goed aan. Alle twee de teamleden hebben hun eigen expertise als het gaat om zieke ouders en hun kinderen. Sandra J Stakel richt zich vooral op de ouders en op de formele en informele steungevers uit de omgeving en de focus van Jolanda Groen – Raatgever richt zich op de kinderen en hun netwerk.

Het ideaal van het logeerhuis werd een gedeelde passie en  stichting Tante Joy een feit. Sinds die tijd heeft team tante Joy al diverse projecten uitgevoerd, binnen diverse gemeentes.

tante-joy-lichtje

“Als je een stekje niet genoeg aandacht geeft wordt het nooit een mooi boompje”