Doelgroep/aanmelding

Jonge mantelzorgers en aanmelden
Een jonge mantelzorger is een kind onder de 18 jaar dat opgroeit met een zieke ouder, broer of zus. Denk aan : Psychiatrie, verslaving, verstandelijk beperkingen en/of lichamelijk ziek. De jonge mantelzorger zelf heeft geen diagnose. 

Logeren

Wij bieden aan de jonge mantelzorger < 18 jaar logeer weekenden ter ontspanning, aanleren van sociale en cognitieve vaardigheden. Een logeerweekend is van vrijdag 17.00u tot en met zondag 16.00u. Het is ook mogelijk om voor een fundag te komen als slapen nog niet gewenst is.  Dit kan op zaterdag of zondag. Wij staan open voor vele mogelijkheden om zowel ouder als kind gerust te stellen. De logeer weekenden vinden plaats op een camping in Rockanje  of op een vakantiepark in Hellevoetsluis. De kinderen worden per weekend ingedeeld naar leeftijd. Wanneer de leeftijdsgroep van een kind aan de beurd is voor het logeer weekend, dan nemen wij contact op met de ouder. Het kan voorkomen dat het kind meerdere keren kan komen logeren. Hierdoor wordt er een band opgebouwd met de Tantes (vrijwilligers) en de kinderen (lotgenoten) onderling. 

Aanmelden

Middels een mail naar info@tantejoy.nl kan een kind aangemeld worden. Vermeld: Naam, geboortedatum en woonplaats. Korte beschrijving van de thuissituatie. Contact gegevens van de aanmelder en/of ouder.  Vervolgens nemen wij contact op met de ouder voor een kennismakingsgesprek. Wij vertellen wat er van ons en onze vrijwilligers verwacht kan worden. Indien de ouder akkoord gaat wordt het kind ingeschreven. We attenderen op onze gedragsregels voor vrijwilligers op onze site.

Bijdrage

Stichting Tante Joy is afhankelijk van donaties en sponsoring om de logeerweekenden mogelijk te maken. Durf te vragen naar mogelijkheden.

Volg ons op Facebook vrienden van tante Joy om op de hoogte te blijven van de georganiseerde logeer weekenden.