Wie is Tante Joy

Sandra Joy Stakel:  Is Tante Joy.

Zij heeft als specialisatie ouder(s)ondersteuning binnen de GGZ en ze is werkzaam als psychiatrisch en verslavingsverpleegkundige in een GGZ instelling. Zij is oprichter en drijvende kracht binnen stichting Tante Joy. 

Al jaren liep Sandra J Stakel met het idee rond een logeerhuis te starten voor jonge mantelzorgers. In haar werk als psychiatrisch verpleegkundige kwam zij ouders tegen die vragen hadden over het ouderschap, behoefte hadden aan ondersteuning en tijd voor zichzelf. De kinderen van deze ouders kregen van haar de aandacht die zij verdienen. Zij konden bij haar terecht met hun vragen (‘Wat mankeert mijn ouder precies?’, “Wordt mijn vader of moeder nog beter?’ en ‘Krijg ik later ook deze klachten?’) en zorgen. Ze ontwikkelde een innovatief programma over ouder(s)ondersteuning wat door haar werkgever beloond werd met een (geld)prijs. Maar het logeerhuis bleef in gedachten altijd aanwezig. In 2013 werd stichjting Tante Joy uiteindelijk opgericht. Vele logeerweekenden en fun dagen werden georganiseerd. In 2017 heeft het jeugdjournaal en het NOS een reportage uitgezonden over de jonge mantelzorgers die bij stichting Tante Joy komen logeren, 

Sandra heeft veiligheid, integriteit en privacy hoog aan de vaandel. Het is belangrijk dat de kinderen en hun ouders zich velig en beschermd voelen bij stichting Tante Joy.  Wij delen geen privacy gevoelige gegevens zonder toestemming van een ouder.